Menedzserszűrés

A rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatok jelentősége

Mai rohanó világunkban a cégek közép- és felső vezetői fokozott pszichés terhelésnek vannak kitéve. A mozgásszegény életmód, az ülő-foglalkozás, a pszichés stressz mind olyan tényezők, melyek bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát növelik. Ugyanakkor a menedzserek betegállományban töltött ideje a cégek számára igen komoly bevételkiesést jelent. Az egészségügyi szűrővizsgálaton, közkeletű nevén menedzserszűrésen való rendszeres részvétel éppen ezért mind a cégek, mind a menedzserek számára létfontosságú.

A betegségek egy része úgynevezett életmódbetegség, így az életmódtanácsokkal a betegségek kialakulásának valószínűsége csökkenthető.

Éppen ezért a menedzserszűrést mindenkinek ajánljuk tünetek és panaszok nélkül is. A szűréscsomagok a basic szűréstől egészen a teljes körű prémium szolgáltatásig terjednek.

A menedzserszűrés előre egyeztetett időpontban vehető igénybe kellemes környezetben, sorban állás és várakozás nélkül. Tapasztalt szakorvosaink a néhány órás szűrés során felmérik a résztvevők fizikai állapotát, az esetleges rizikófaktorokat. Az eredmények alapján átfogó szakorvosi értékelést készítünk. Az összefoglaló tartalmazza az egészségügyi felvilágosítást és a személyre szabott szaktanácsadást a prevenciós javaslatokkal.

Célunk a betegségek kialakulásának megelőzése, illetve korai felismerése, hogy rendszeres kontrollal életmódbeli változásokkal és célzott kezeléssel, elkerülhetőek legyenek a súlyos problémák. A szűrés lényege, hogy még idejében észleljük a fokozott stressz és a gyors tempójú életvitel által esetlegesen már kialakulóban lévő betegségeket. 

A krónikus stressz okozta úgynevezett menedzserbetegségek nem csak a vezető beosztásban dolgozókat érinthetik, a menedzserszűrés éppen ezért mindenki számára ajánlott.

Amennyiben úgy érzi, munkatársai egyre nehezebben képesek megbirkózni az őket érő stresszel - legyen az munkahelyi vagy magánéleti- a menedzserszűrés keretében elvégzett vizsgálatok után pontos képet kaphatnak állapotukról. 

A fáradékonyság, az ingerültség, a különféle alvászavarok jelezhetik a betegségek megjelenését. Sajnálatos módon ezek a tünetek gyakran vezetnek a teljesítmény csökkenéséhez, ami miatt a stressz csak fokozódik.


AJÁNLATKÉRÉS MENEDZSERSZŰRÉSI VIZSGÁLATRA »»»
 

Kérdése van? Írjon nekünk!